חלומות קיץ
יצירה מאת נורית פלד בטעם לימון מרענן לימי הקיץ החמים
אז איך מכינים? לא ממש מסובך והתוצר הסופי מרהיב עין ובעיקר טעים.
לערבב במזלג בסיר 3 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לשים מעל, מעל בן מארי, כשתוך כדי מערבבים, מוודאים שהמים הרותחים למטה אינם נוגעים בסיר החלבונים והסוכר, ככה עד שהסוכר יימס לגמרי ומתקבלת בלילה אחידה.
מקציפים את הבלילה, ללא הפסקה כשמתחיל להתהוות קצף משמעותי, מוסיפים כפית קליפת לימון מגוררת דק דק, כפית מיץ לימון כמה טיפות צבע מאכל צהוב טבעי עד לקבלת מרקם קשה ומבריק, בצהוב בהיר ורך.
מעבירים לשק זילוף מזלפים כוסיות בצנתר חלק, מניחים על נייר אפייה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 90 מעלות לשעתיים בערך, תלוי תנור. בכל מקרה, יש לוודא שיבש לחלוטין, גם בפנים. בינתיים מחממים מיכל שמנת מתוקה עד לרתיחה ושופכים מעל קוביות קטנות מחבילת שוקולד לבן.
משהים שתי דקות מערבבים היטב עד לקבלת מרקם קרמי לבן ואחיד. שולחים לקרור בתחתית המקרר לחצי שעה לפחות. כשהכוסיות הלימוניות הצטננו, שמים סקופ גלידת קוקוס(השתמשתי בשל נסטלה), יוצקים מעגל סביב שולי הסקופ מקרם השוקולד הלבן, כך שיגלוש מעט משוליו אבל לא יכסה אותו לגמרי, מעטרים בקוקוס טרי וקלוי נועצים בטופ, פטל טרי.
ופשוט מתענגים………