אוכל

בלוג האוכל פודיק – Foodik מתכונים מ-5 מרכיבים או פחות – פשוט, טעים ומשתלם!

כולם מסכימים שהמתכונים הכי טובים הם כאלו שאפשר להכין בקלות עם כמה שפחות מרכיבים. תשמחו לגלות שאפשר להכין עם מתכונים מ-5 מרכיבים או פחות מנות טעימות ובריאות שנראות מושקעות. שימוש נכון בחומרי גלם איכותיים אינו דורש מרכיבים רבים. המתכונים מדגישים את הטעמים הטבעיים של המרכיבים ויוצרים כך אוכל פשוט, ביתי ומאוד טעים. 

רוצים לצפות במתכונים שווים? לרשותכם רשימת מתכונים מ-5 מרכיבים או פחות באתר פודיק של שחר חן – כנסו צפו תכינו וספרו בתגובה איך יצא לכם!


מה הכי חשוב כשבוחרים מתכון?

כיום כאשר רשת האינטרנט עמוסה במתכונים הבחירה אינה פשוטה. אפשר למצוא מתכונים בכל פינה כאשר בכל מתכון תמצאו הבטחות להצלחה בטוחה ואורחים נלהבים שימהרו להכתיר אתכם לשפים מדופלמים שמגיע להם לקבל כוכב מישלן. רשת האינטרנט היא המקור לרוב המתכונים שלי ולאחר מספר הצלחות אני יודעת להבחין בין מתכונים טובים לבין מתכונים פחות טובים. ישנם לא מעט מקרים בהם חוסר דיוק במתכון או הנחייה לא ברורה בהוראות ההכנה עלולים לשבש לכם את הארוחה כולה. אתם ממש לא מעוניינים לעבוד כשעה במטבח עם מיטב חומרי הגלם רק בשביל לגלות שלמרות שעבדתם לפי המתכון בדייקנות – המנה לא יצאה דומה לזו שבתמונה. 

המפתח למתכון מוצלח הוא רשימת מרכיבים ברורה עם דגש על מרכיבים שאפשר למצוא כאן בארץ בכל סופרמרקט, הנחיות כתובות ברורות, אפשרות לפרסום של תגובות או שאלות וסרטון וידאו שמדגים את אופן ההכנה. אתר פודיק אחראי לכמה מההצלחות הטובות ביותר שלי במטבח. כסטודנטית חובבת בישול שמארחת לעתים את המשפחה (כולל ילדים קטנים) גיליתי את הקסם שבמתכונים פשוטים. עם פחות מ-5 מרכיבים אני מצליחה להכין ארוחת צהריים מהירה וטעימה בפחות מחצי שעה. המרכיבים לא יקרים, ההכנה פשוטה ויש סרטון וידאו שמראה לי איך בדיוק מכינים נכון את המתכון. 


מה הסוד לאוכל טעים?

אם חשבתם עד היום שאוכל טעים מחייב אתכם בשעות ארוכות של עבודה במטבח – הגיע הזמן שתכירו את הבישול הפשוט והבריא. מתכונים מ-5 מרכיבים או פחות משמשים אותי להכנת רוב הארוחות. אני מקפידה לבחור במרכיבים טריים, איכותיים ולא יקרים. הסוד לאוכל טעים הוא שימוש נכון בחומרי הגלם תוך הדגשת הטעמים. אני מצליחה להכין מממרח נוטלה עוגיות, עוגה נפלאה וקינוחי מיקרוגל מדהימים. החברים שלי מבזבזים בכל יום כסף בקפיטריה בקניית קרואסונים ועוגיות מוכנות בעוד אני אופה בעצמי את הפינוקים המתוקים שלי בפחות מ-10 דקות. 

בשביל להצליח לבשל לעצמכם אוכל טעים בריא וחסכוני אתם לא צריכים הרבה זמן פנוי או הרבה כסף. הסוד הוא אבזור בסיסי ונכון של המטבח, קניית חומרי גלם איכותיים (לא יקרים) ומתכונים פשוטים שכוללים גם סרטוני וידאו. בכדי לבשל לעצמכם אוכל טוב אתם זקוקים לכיריים, תנור אפייה (אפשרי טוסטר), מיקרוגל, מחבת, סיר קטן, סיר גדול, קערת ערבוב, כף ערבוב, סכין חיתוך וקרש חיתוך. בשביל להכין קינוחי מיקרוגל נפלאים אתם צריכים ספלים לשתייה חמה. אפיית עוגות אפשרית בתבנית חד פעמית כך שאתם לא חייבים להחזיק במטבח תבניות. 

אתם תיהנו הרבה יותר לבשל כאשר לא תסיימו כל הכנה של ארוחה פשוטה עם מטבח מלוכלך וכיור עמוס בכלים. שימו לב שאתם משתמשים בכמה שפחות כלים ותצליחו לחסוך לעצמכם שטיפת כלים מתישה. כבר במהלך הבישול כדאי לשטוף חלק מהכלים. הקפידו להתחיל לבשל עם כיור ריק מכלים ולסיים עם כמה שפחות כלים מלוכלכים. אם תחזיקו במטבח רק כלים שימושיים עם דגש על כלים נוחים לשטיפה יהיה לכם הרבה יותר קל לשמור על מטבח נקי. 


סלט אבוקדו טעים וקל להכנה

אבוקדו יכול לשמש ארוחה מלאה. כאשר מגישים אותו יחד עם לחם דגנים עשיר וביצה קשה מקבלים ארוחת ערב משביעה עם אופציה לשאריות לכריך לארוחת בוקר. הבסיס הוא כמובן אבוקדו בשל וטעים. שימו לב שאתם בוחרים נכון באבוקדו רך ומוכן לאכילה. אם האבוקדו עודו קשה כדאי להמתין עוד מספר ימים ולא להרוס את החוויה עם אבוקדו לא טעים. הטעמים הטובים של האבוקדו מאפשרים הכנת ממרח נפלא ללא מרכיבים רבים נוספים. בכל רשימת מתכונים ב-5 מרכיבים או פחות נפגוש לפחות מתכון אחד עם אבוקדו. 

את סלט האבוקדו האהוב עליי אני מכינה בשילוב של טעמים מקסיקניים. אחרי הרבה שנים בהן נהגתי להוסיף לאבוקדו שלי רק לימון ומלח גיליתי להפתעתי שאבוקדו יכול להיות הרבה יותר טעים. תוספת של כוסברה, עגבנייה, בצל סגול ולימון מדגישה את הטעמים הטובים של האבוקדו והופכת אותו למעדן של ממש. בעונת האבוקדו אני נהנית מהסלט הנפלא הזה לפחות 3 פעמים בשבוע – כדאי גם לכם לנסות (מתכון מלא לסלט אבוקדו מושלם באתר פודיק של הבלוגר שחר חן).


ארטיק עם דובונים מתכון לילדים ולסטודנטים בתקופת מבחנים

אחד המתכונים האהובים עליי ביותר באתר פודיק הוא מתכון של ארטיקים ביתיים שמכינים עם דובוני גומי. לא ברור לי איך לא חשבתי בעצמי על הרעיון הגאוני הזה, אבל מאז שגיליתי אותו יש לי באופן קבוע במקפיא כמה ארטיקים לשעת צרה. כסטודנטית שחיה על תקציב מוגבל המתכון הזה חוסך לי הרבה כסף. במקום להוציא הון על ארטיקים בקיץ אני מכינה בעצמי את הארטיקים. השכנים מרשים לעצמם לדפוק לי בדלת ולבקש מדי פעם ארטיק אחד. את המתכון המלא תמצאו באתר פודיק. רוצו לקנות תבנית להכנת ארטיקים (יש בכל רשתות הסטוק) ותתחילו ליהנות. 

מעדיפים גלידה חלבית? אתר פודיק מציע גם מתכון נפלא של גלידת עוגיות אוריאו מ-3 מרכיבים. אתם לא תאמינו כמה בקלות אפשר להכין גלידה ביתית טעימה ועוד עם עוגיות אוראו! במרכול הזול ביותר ארטיק אוראו אחד יעלה לכם כ-8 שקלים וכאן אתם מכינים בפחות מ-20 שקלים יותר מ-20 ארטיקים בטעמים שאתם הכי אוהבים. מחירי הגלידות בארץ מצדיקים הכנה עצמית של קרטיבים וארטיקים בבית. 


עוגת מרשמלו סמורס שוקולד מילקה – הקינוח שאתם חייבים לנסות!

אם אתם אוהבים קינוחים, אוהבים מרשמלו ובעיקר אוהבים להרשים את האורחים שלכם – אל תפספסו את המתכון הזה. עם 3 מרכיבים בלבד אתם מכינים בפחות מ-10 דקות קינוח מושלם ומיוחד. המרשמלו יהיה רך, השוקולד נוזלי ולא תרצוו להפסיק לטבול את הביסקוויטים בתוך הפלא המתוק הזה. הקינוח הזה יציל אתכם בפעם הבאה שתצטרכו להכין מנה מהירה לארוחה עם חברים. אף אחד לא יאמין שהשקעתם פחות מ-10 דקות ופחות מ-30 שקלים בשביל להכין את הקינוח המופלא הזה. זה מתכון חובה בעבור כל סטודנט שלומד עם חברים ומחפש משהו מתוק באמצע הלילה. מתכון מלא של עוגת מרשמלו סמורס שוקולד מילקה יחד עם סרטון הדגמה באתר פודיק. 


מתכונים מ-5 מרכיבים או פחות הם הבסיס לכמה מהקינוחים הטובים ביותר. אתם לא צריכים יותר מ-5 מרכיבים בשביל להכין עוגיות נוטלה, עוגת נוטלה, כדורי שוקולד רגילים ללא ציפוי וטראפלס נפלאים. אל תמהרו לשלם הרבה על קינוחים מוכנים בקונדיטוריה כשאפשר להכין בקלי קלות וכמעט ללא מאמץ מנות נהדרות. היכולת שלי לבחור במתכונים פשוטים וטובים הפכה אותי לבשלנית בעיני החברים. אני נהנית לארח והם לא מנחשים שאת כל האוכל הנפלא שאני מגישה הכנתי בתוך פחות מחצי שעה. 

כתבה זו נכתבה על ידי שחר חן – בעלים של בלוג האוכל פודיק – Foodik

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים