איך יודעים שהסטייק מוכן?
חג העצמאות הפך כבר מזמן לחג המנגלים ולחגיגת בשר על האש. הפארקים והגנים עמוסים במשפחות שבאו לחגוג על טפם וצידניותיהם וריח המנגלים נישא למרחוק.
הכנת בשר בכלל ועל האש בפרט דורשת מיומנות. לא רק בחירת הנתח, הטיבול והנפנוף חשובים, אלא משך הזמן שהבשר מונח על האש. סטיק טוב הוא סטיק עסיסי שלא נצלה יתר על המידה.
יש מספר אסכולות להכנת בשר: כאלו הטוענים שהסטייק מוכן לאחר שהופכים אותו פעם אחת, מנגד יש הטוענים שצריך לעבוד עם צריבה וסגירת הנתחים כדי לשמור אותם עסיסיים.
אז איך יודעים מתי הסטיק מוכן? חובבי הגאדג'טים ודאי ישמחו לדעת שההיי-טק בא לעזרתם גם בנושא זה. מתקן אלקטרוני של חברת אגרולן מרמת הגולן, יצפצף כשהסטייק, ההמבורגר או הקבב מוכנים. כמה פשוט.
מעתה אין צורך בניחושים ובוויכוחים אם הבשר מוכן. המתקן יצפצף בדיוק ברגע שהנתח עשוי במידה הנדרשת: well done, rare medium ואף יעניק "ציון" למידת המוכנות של הבשר.
המתקן עשוי מדקר שאותו נועצים בנתח הבשר כשהוא בתנור או על המנגל ומצג אלקטרוני שבו יש להזין את מידת ההכנה הרצויה וסוג הבשר לפי חלוקה של עוף, בקר או כבש. הציוד עמיד עד לטמפרטורה של 250 מעלות.
המד, שמחירו 136 ₪, מתאים גם למטבחים פרטיים וגדולים ומקל על הכנת המבורגרים וסטייקים רבים במקביל.
רעיונות נוספים למוצרים למטבח ולבית תמצאו באתר החברה: www.agrolan.co.il
חג שמח.