אומלט טונה ים-תיכוני

מחפשים דרך לשדרג את ארוחת הבוקר, הבראנץ' או ארוחת הערב שלכם למשהו בלתי נשכח?
תשכחו מהחביתה הפשוטה – הנה לכם מתכון לאומלט טונה ים-תיכוני עשיר בטעמים, עשיר בחלבון, וקל להכנה בטירוף!
שילוב של טונה עסיסית, ירקות טריים ותיבול מדויק יהפוך כל ביס לחוויה אמיתית. בואו נצלול פנימה אל הטעמים של הים התיכון!
מרכיבים:
4 ביצים גדולות
1 קופסת טונה (במים או בשמן, מסוננת היטב מנוזלים)
½ בצל סגול קטן, קצוץ דק מאוד (לטעם עדין יותר וצבע)
¼ פלפל אדום (גמבה), קצוץ לקוביות קטנות (מוסיף מתיקות וצבע)
¼ פלפל ירוק בהיר (או חצי פלפל חריף קטן, קצוץ דק – אופציונלי, למי שאוהב פיקנטיות)
2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק (מעניק עומק טעם ים-תיכוני)
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים (לטעם מלוח וארומטי)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט נדיב של אורגנו יבש (או עלי אורגנו טריים קצוצים)
2 כפות שמן זית איכותי
פטרוזיליה טרייה קצוצה (לפיזור לפני ההגשה, בנדיבות!)
אופציונלי להגשה: יוגורט טחינה/צזיקי, לחם כפרי טרי, סלט ירקות קטן.
אופן הכנה:
מכינים את הירקות: חממו מחבת (רצוי נון-סטיק) על חום בינוני עם כף אחת של שמן זית. הוסיפו את הבצל הסגול, הפלפל האדום (והפלפל הירוק החריף, אם משתמשים). טגנו כ-3-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צבעם. הסירו מהאש ותנו להם להתקרר מעט בקערה.
מערבבים את תערובת האומלט: בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים עם מלח, פלפל ואורגנו יבש.
מוסיפים את הטונה והתוספות: הוסיפו את הטונה המסוננת (ודאו שאין נוזלים עודפים!), את הירקות המטוגנים (לאחר שהתקררו מעט), את העגבניות המיובשות והזיתים הקצוצים לתערובת הביצים. ערבבו בעדינות אך היטב, כדי שכל המרכיבים יתפזרו באופן אחיד.
יוצרים את האומלט: חממו את כף שמן הזית הנותרת במחבת על חום בינוני-נמוך. שפכו את כל תערובת האומלט למחבת ושטחו אותה בעדינות.
מבשלים: בשלו ללא מכסה במשך כ-3-5 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתייצב והחלק התחתון מזהיב קלות. בעזרת מרית, הרימו בעדינות את שולי האומלט וטו את המחבת כך שהנוזלים מלמעלה יגלשו מטה ויתבשלו.
גימור והגשה: כאשר מרכז האומלט עדיין מעט רך אך מתייצב, והחלק העליון נראה כמעט מבושל, הסירו מהאש. פזרו בנדיבות פטרוזיליה טרייה קצוצה. הגישו מיד חם, עם תוספות שאוהבים.