אוכל

ציפויים מפתים לעוגת גבינה קרה לשבועות 

ביום הולדת, בבראנץ' או בארוחה חגיגית – אין כמו עוגת גבינה חגיגית כדי להשלים את האירוע. ובחג השבועות, היא הופכת ממש למצרך של חובה. גם אם אתם לא מחובבי המתוקים, כנראה שתתקשו לסרב לפרוסה של עוגה לבנה, קטיפתית ואוורירית בציפוי חלומי. 

אם אתם מארחים את החג השנה, למה שלא תקלו על עצמכם ותבחרו הפעם בהכנת עוגת גבינה קרה? עוגה קרה היא קלה ומהירה יחסית להכנה כיוון שהיא אינה דורשת אפייה, אך הדבר אינו גורע מהטעם, המרקם או האיכות שלה. להיפך – עוגות קרות נוטות להיות אווריריות וקלילות יותר מאחיותיהן האפויות, מה שהופך אותן לקינוח המושלם לסיום ארוחה כבדה. 

מתכונים לעוגות גבינה קרות ניתן למצוא בשפע, אך מה שהופך עוגה למענגת ומעניינת ביותר היא הציפוי שלה. לפניכם מספר דוגמאות לציפויים שישדרגו כל עוגת גבינה ויהפכו אותה לכוכבת של הערב. 

ציפוי לימוני

הציפוי החמצמץ הזה משלים בצורה נהדרת את המתיקות של העוגה ויוצר טעמים מעניינים שלא ישכחו במהרה. 

נבשל בסיר קטן מיץ לימון, חמאה, חלמונים, סוכר וקורנפלור. נערבב במשך מספר דקות על להבה בינונית עד לרתיחה. נוסיף מים קרים ונערבב עוד מעט עד שהבלילה מצטננת. נפריש כמה כפות ונניח אותן בצד. ניצוק את הציפוי החמים על העוגה הקרה ונכניס למקרר. 

בינתיים, נקציף שמנת עד שנקבל קצפת יציבה ואוורירית. נוסיף את מעט הבלילה הלימונית ששמרנו בצד ונערבב בעדינות. נעטר את העוגה בקצפת במעגל גדול סביב הקצה.

טופי קרמל

זהו רוטב מתוק ומושחת במיוחד שישמח את הילדים וגם את המבוגרים שבשולחן.

נקרמל סוכר במחבת כבדה. במקביל, נחמם שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל עד שהיא כמעט רותחת. נמזוג בזהירות את השמנת החמה לקרמל, נערבב ונניח לתערובת להצטנן. כשהיא חמימה, ניצוק אותה בזהירות על העוגה החמה וניישר בעזרת מרית. 

גנאש שוקולד לבן

חג שבועות מזוהה עם הצבע הלבן, ועוגת גבינה לבנה בציפוי שוקולד לבן שמתאים לו כמו כפפה ליד. 

להכנת הגנאש, נחמם שמנת מתוקה בסיר קטן, ונערבב כל העת בזהירות. כשהשמנת מתחילה לבעבע, אך עדיין לא רותחת, נכבה את האש. נוסיף חתיכות קטנות של שוקולד לבן ונמשיך לערבב עד שנקבל רוטב אחיד וסמיך. אל תדאגו אם נראה שהשוקולד והשמנת לא מתאחדים – זה עשוי לקחת מספר דקות, אך לבסוף זה יקרה. מוסיפים לסיר מספר קוביות חמאה וממשיכים לערבב. 

נניח לגנאש להתקרר וניצוק אותו בזהירות על העוגה כאשר היא קרה מאוד. 

קרם לוטוס

בשנים האחרונות, בסקוויט הלוטוס המתוק כבש את ליבנו בסערה. הטעם המענג והצבע הקרמלי הפכו אותו לכוכב של ממש בעולם הקונדיטוריה, וכשממרח הלוטוס הגיע למדפים כבר לא נותרה משפחת קינוחים אחת שלא אימצה אותו אל חיקה. סופגניות, עוגות ומאפים מבוססי לוטוס החלו לצוץ כפטריות אחרי הגשם, וכמובן שמקומו של ציפוי הלוטוס לעוגה לא נפקד גם הוא. לפניכם מתכון פשוט לציפוי לוטוס מושלם לעוגת גבינה קרה, שיהפוך את חג השבועות שלכם לשמח במיוחד. 

נקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג בטעם וניל וחלב עד שנקבל קצפת יציבה. נוסיף ממרח לוטוס ונמשיך בהקצפה רק עד הטמעה. נמרח את הקרם בזהירות על העוגה, ונפזר מלמעלה עוגיות לוטוס מפוררות. 

ציפוי קפה ושוקולד

מה יכול להתאים לכוס הקפה של אחרי הארוחה יותר טוב מאשר עוגה בטעם קפה? ציפוי הקפה הזה ישדרג את עוגת הגבינה שלכם ויתן לה טוויסט מעניין וחגיגי. 

נקצוץ שוקולד מריר לחתיכות קטנות (ניתן כמובן להשתמש גם בשוקולד חלב או לבן), ונכנס אותו לקערה עמידה לחום. במקביל, נחמם שמנת מתוקה עם אבקת קפה נמס או אספרסו. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, ניצוק אותה על השוקולד שבקערה ונערבב עד המסה. ניתן גם להיעזר במוט בלנדר אם השוקולד לא נמס היטב. 

נכניס למקרר את הקרם שקיבלנו, ואחרי שהצטנן מעט נמזוג אותו על העוגה הקרה ונשטח היטב. לקראת ההגשה ניתן לקשט את העוגה בפולי קפה או בפירורי שוקולד.

רוטב פירות יער

זהו הציפוי הקלסי מכולם לעוגת גבינה. טעמי הפירות האדומים משתלבים באופן מושלם עם מתיקות הגבינה ומאזנים אותה, והצבע האדום המנצנץ נראה נהדר על העוגה הלבנה.

נטחן בבלנדר פירות יער טריים מסוג שאנחנו אוהבים יחד עם מיץ לימון וסוכר. נסנן את שאריות הפרי וניצוק את הציפוי על גבי העוגה. נקשט בפירות טריים. 

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים