סלט ירוק בליווי כדורי ספינג' בג'נג'ר לימון פריכים
השף המוכשר אסף מישקובסקי , מקראון פלזה ת"א יוצר שילוב מושלם בין החנוכה לסלט ירוק – סלט ירוק בליווי כדורי ספינג' בג'נג'ר לימון פריכים.
סלט ירוק עם כדורי ספינג' חגיגי לחנוכה. צילום: אנטולי מיכאלומצרכים לסלט:
-2-3 עלי חסה ערבית חתוך גס.
-2-3 עלי חסה אדומה חתוך גס.
-10 יחידות פולי סויה חלוטים נקיים מקליפתם.
-3 פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות דקות.
-5 יחידות פטריות צ'ימאגי {לא חובה}.
-תפו"ע ירוק חתוך לחצאי ירח דק.
מצרכים לרוטב לסלט:
-1/2 כף דבש/סילאן .
-1/2 כף סויה .
-1 כף שמן זית.
-לימון סחוט מחצי לימון.
מצרכים לכדורי ספינג':
-250 גרם קמח לבן מנופה.
-1 ביצה.
-1 כף ברנדי.
-1 כף סוכר.
-1 כף מלח.
-1 כף גרידת לימון משני לימונים.
-1 כף גרידת ג'ינגר טרי.
-10 גרם שמרים יבשים.
-125 CC מים
אופן ההכנה:
-לערבב יחד את כל חומרי הסלט.
-לערבב יחד את כל חומרי הרוטב לסלט ולצקת על הסלט לערבב ידני בכדי שכל העלים יקבלו את הטעם.
אופן הכנת כדורי הספינג':
-לערבב את כל החומרים במיקסר עד לקבלת בצק אחיד ונוזלי מעט.
-לתת לבצק התפחה של שעתיים .
-לצקת בידיים רטובות כדורים קטנים ולזרוק ישר לשמן חם שחומם מראש ולטגן לצבע זהוב.
-להניח על גבי נייר סופג .
אופן ההגשה:
-להניח מהסלט הירוק במרכז צלחת ולפזר מעל את כדורי הספינג'.