סלט בורגול, ירקות צלויים, תמרים וטונה
טונה סטארקיסט מציגה מתכון מתוק, עשיר בירקות ובסיבים תזונתיים, העושה שימוש גם בפרי התמר. התמר מכיל ויטמינים ומינרלים, עשוי לסייע בתהליך העיכול ומוסיף מתיקות ממקור טבעי.
תבשיל של טונה, שמאדיר את התזונה הים תיכונית באמצעות שפע ירקותיו, בשילוב תמרים, מהווה תקרובת נפלאה לחג: סלט בורגול בשילוב ירקות צלויים, תמרים וטונה, מתכון חגיגי וחווית טעמים לחיך.
המתכון מכיל את רוב אבות המזון: דגנים מלאים, חלבונים ושומנים בריאים ושפע של ויטמינים ומינרלים, משביע ומתאים כארוחה מלאה, ויכול להתאים גם לילדים בשל טעמה המתקתק.
מצרכים
1 קופסת שימורי טונה בטעם מעושן של סטארקיסט (מסוננת)
1 כוס בורגול מושרה במים רותחים חצי שעה
ירקות חתוכים לקוביות: חציל, פטריות, בצל סגול, בטטה, כרובית, גזר, זוקיני, שום, פלפל ירוק חריף.
חצי כוס עלי פטרוזיליה, נענע, כוסברה קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
מיץ משני לימונים
מלח ופלפל
רבע כוס שמן זית
מעט טימין, אורגנו, רוזמרין
6 תמרים קצוצים
אופן ההכנה
- לשטוף ולסנן היטב את הבורגול.
- לזלוף על הירקות שמן זית, לפזר עשבי תיבול ולצלות את הירקות בתנור בחום 200 מעלות עד לצליה.
- לקצוץ נענע, פטרוזיליה, כוסברה וסלרי והתמרים ולהוסיף לקערת הבורגול.
- כשהירקות מוכנים להוסיפם לקערה ולתבל במלח ,פלפל ולימון.
בהגשה – לפזר מעל את הטונה המעושנת.