מתכונים קלילים דווקא בחורף
אז אחרי מופע הסופגניות רווי הקלוריות ומאכלי החורף הכבדים, בחרנו להביא הפעם מתכוני דגים, אפילו הרחקנו עד לשף עלאא מוסא ממסעדת הדייגים אלמרסא בנמל הציורי והקסום של עכו. המתכונים לא מסובכים עם דגים נהדרים שאפשר למצוא גם באיזורנו.
סרגוס שלם בתנור עם ירקות שוק:
סביצ'ה על קרם חצילים וביצי טוביקו. צילום: יח"צ1 סרגוס בגודל חצי קילו
1 יח' קלורבי
1 יח' לפת
1 יח' שומר
1 יח' צנון
1 יח' תפו״א
מלח, פלפל לבן
שמיר קצוץ
שמן זית, מיץ לימון
עלי כוסברה, שמיר, פטרוזליה
אופן הכנה:
אופים ירקות שורש בתנור עם מלח פלפל וטימין בחום 180 מעלות עד שהם רכים לגמרי. מחממים מחבת עם שמן תירס וסוגרים את הדג משני הצדדים. מוזגים מלמעלה שמן זית ומיץ לימון, מסדרים את הירקות ליד הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות למשך 12 דקות מוסיפים את העלים הירוקים ליד, מקשטים בשמיר קצוץ ומגישים מיד.
סביצה אנטיאס:
מרכיבים:
1 דג אנטיאס חתוך לרצועות דקות
1 חציל שרוף באש גלויה
2 כפות לבנה עיזים
1 לימון סחוט
1 שום כתוש
מלח, פלפל לבן
כף שמן זית
1 כפית אריסה ביתית
100 גרם לימון כבוש
כף ביצי דגים( טוביקו)
אופן הכנה לקרם חציל:
לשרוף חציל באש גלויה עד עד לקבלת צבע שחור, טוחנים את החציל עם הקליפה, הלבנה, השום, מיץ לימון והשמן זית עד למרקם חלק ומזלפים את השמן זית פנימה.
קרם לימון כבוש:
לטחון במעבד מזון עם האריסה עד למרקם חלק לגמרי ומסננים היטב.
לדג:
מלח פלפל לבן ומיץ לימון סחוט.