מטבלי בריאות ובקלות
הפעם רציתי לכתוב על דברים שקל לעשות לבד, והם יכולים לשנות לחלוטין את פני הארוחה, האירוח ואו את הכריך.
הכינו מראש מטבלים של בריאות בבית והתרחקו מהמטבלים המוכנים עתירי הסוכר.
מטבל פלפלים אדומים:
חותכים 2 בצלים בינוניים ושן שום (אפשר יותר, לפי הטעם) ומטגנים עם מעט שמן זית ו-2 עלי דפנה. מוסיפים 2 פלפלים אדומים קצוצים, 2 עגבניות קצוצות ובערך כף אגוזי קשיו (אפשר גם קצת יותר). נותנים להתבשל כשעה על אש נמוכה, מוציאים את עלי הדפנה, מוסיפים מלח עשבים לפי הטעם, טוחנים בבלנדר, משאירים להתקרר ומוסיפים בזיליקום.
מטבל יוגורט- מנטה:
קוצצים חבילת עלי מנטה, או זר בגודל הרצוי. מערבבים עם מיכל יוגורט, מעט מיץ לימון, מלח ומוסקט. אפשר להגיש עם קציצות דגנים וירקות. בדילול עם מעט מים מתקבל מרק מרענן.
חומץ בן יין עם עשבי תיבול:
מערבבים ביחד 2 כוסות יין אדום, 2 כוסות חומץ תפוחים, 3-2 שיני שום קצוצות, ½ כפית עלי טרגון, 4-3 כדורי פלפל שחור, מעט טימין, מעט אורגנו ומעט בזיליקום. יוצקים הכל לבקבוק ואוטמים היטב. מניחים לבקבוק לשבת בטמפרטורת החדר, או במקום קצת יותר חמים למשך 4-3 שבועות.
רוטב גזר מהיר:
מערבבים בבלנדר כוס גזר מגורד עם 1/3-1/4 כוס מים, 1/3 חבילת טופו, כפית רוטב סויה, כפית שמן שומשום כהה ומעט ג'ינג'ר טחון (טרי או מיובש). מצוין על אורז, ירקות מאודים, רצועות כרוב וכו'
מוזמנים לבקר בטור שלי ולהעדכן במתכוני בריאות טעימים ומועילים וגם באתר האינטרנט שלי מרזים בכיף