אוכל

מאפי גבינת עיזים ובצל מקורמל

צילום: מיכל רביבו

מצרכים (ל-8 מאפים אישיים)

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מופשר

40 גרם חמאה

3 בצלים גדולים פרוסים דק

1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים פרומעז פרוס לטבעות בעובי 5 מ"מ

8 גבעולי תימין

חלב להברשה

מלח ים

פלפל שחור גרוס

תהליך ההכנה

  1. מחממים מחבת גדולה על אש קטנה וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים במשך כ-20 דקות עד שמזהיב ומתקרמל.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. על גבי משטח עבודה פורשים את הבצק ליריעה. בעזרת חותכן עוגיות או כוס שתייה קורצים מהבצק 8 עיגולים בקוטר של כ-7.5 ס"מ.
  4. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית ובעזרת סכין חדה מסמנים עיגול בבצק במרחק כ-1 ס"מ מהשוליים ודוקרים את פני העיגול הפנימי עם מזלג על מנת למנוע את התרוממות הבצק במהלך האפייה. מברישים את שולי הבצק בחלב ואופים בתנור במשך כ-10 דקות עד שמזהיב.
  5. מניחים במרכז כל מאפה תלולית של טבעות בצל מקורמל ומעל מטבע פרומעז ומפזרים שלושה-ארבעה עלי תימין.
  6. אופים במשך כ-20 דקות עד שמזהיב. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

את גבינת העיזים פרומעז אפשר להחליף בגבינת ברי, רוקפור או קממבר. במקום בצל מקורמל אפשר להשתמש בריבת בצל של אוליביה. אפשר גם להכין את המנה כמאפה גדול וחגיגי, ובמקרה שכזה אין קורצים עיגולי בצק אלא מניחים את יריעת הבצק השלמה בתבנית.

המתכון באדיבות תנובה

 

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים