אוכל

חלומות קיץ

11121957_10206339312714704_1340441518_n חלומות קיץ
צילום: נורית פלד

יצירה מאת נורית פלד בטעם לימון מרענן לימי הקיץ החמים

אז איך מכינים? לא ממש מסובך והתוצר הסופי מרהיב עין ובעיקר טעים.

לערבב במזלג בסיר 3 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לשים מעל, מעל בן מארי, כשתוך כדי מערבבים, מוודאים שהמים הרותחים למטה אינם נוגעים בסיר החלבונים והסוכר, ככה עד שהסוכר יימס לגמרי ומתקבלת בלילה אחידה.

מקציפים את הבלילה, ללא הפסקה כשמתחיל להתהוות קצף משמעותי, מוסיפים כפית קליפת לימון מגוררת דק דק, כפית מיץ לימון כמה טיפות צבע מאכל צהוב טבעי עד לקבלת מרקם קשה ומבריק, בצהוב בהיר ורך.

מעבירים לשק זילוף מזלפים כוסיות בצנתר חלק, מניחים על נייר אפייה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 90 מעלות לשעתיים בערך, תלוי תנור. בכל מקרה, יש לוודא שיבש לחלוטין, גם בפנים. בינתיים מחממים מיכל שמנת מתוקה עד לרתיחה ושופכים מעל קוביות קטנות מחבילת שוקולד לבן.

משהים שתי דקות מערבבים היטב עד לקבלת מרקם קרמי לבן ואחיד. שולחים לקרור בתחתית המקרר לחצי שעה לפחות. כשהכוסיות הלימוניות הצטננו, שמים סקופ גלידת קוקוס(השתמשתי בשל נסטלה), יוצקים מעגל סביב שולי הסקופ מקרם השוקולד הלבן, כך שיגלוש מעט משוליו אבל לא יכסה אותו לגמרי, מעטרים בקוקוס טרי וקלוי נועצים בטופ, פטל טרי.

ופשוט מתענגים………

מערכת השרון הצפוני

About Author

יש לך מה להגיד על הכתבה? אפשר לצרף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

אוכל

אוזני המן מלוחות במילוי גבינות

מתכון מיוחד, שבשינוי צורה מאוזן המן למאפה מתאים לא רק לפורים. קל ופשוט להכנה
אוכל

עוגת גזר ותבלינים

עוגת בריאות כשרה לפסח בעלת טעם ומרקם מעודן
ניתן ליצור איתנו קשר בערוצים הבאים