ופל בלגי
מתכון קליל, מהיר וטעים של רויטל אדמוני כוכבת בית ספר לשפים מתחילים.
זמן הכנה: 15 ד'
כלים: קערה, כף גדולה, מכשיר להכנת וופל וכוס מדידה
חומרים ל-4 יח':
1 תמר מג'הול 1 כוס חלב קוקוס 2 כפות שיבולת שועל קורט מלח 2 כפות סוכר שטוחות 2 כפות שמן קוקוס (+מעט שמן לשימון הכלי (1 כף מיץ לימון טרי 1/2 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח כוסמין מלא 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
הוראות הכנה:
- טוחנים בבלנדר את כל המצרכים למעט הקמח ואבקת האפייה, עד קבלת נוזל חלק.
- מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה (הניפוי תורם לאווריריות), יוצקים פנימה את הנוזל הטחון וטורפים מעט עם מטרפה.
- מחממים את מכשיר הוופל, מכינים כוס עם מעט שמן ומברשת. כשהמכשיר חם מברישים את החריצים במעט שמן ויוצקים מהבלילה. מטים את המכשיר קדימה אחורה שמאלה וימינה על מנת שהבלילה תתפשט באופן שווה בין החריצים. כשהנורה נדלקת הוופל מוכן.
- פותחים את המכשיר ומוציאים את הוופל. מחממים כדקה את המכשיר, משמנים עם מברשת ומכינים את כל הבלילה.
- מגישים עם סלט פירות טרי.
בתיאבון