השיטור העירוני חדרה נלחם בשיכרות במקומות ציבוריים
על-פי החוק נאסרת שתיית אלכוהול במקומות ציבוריים, בגלל התופעות השליליות הנלוות לכך. החוק מתיר לתפוס ולהשמיד את האלכוהול, לרבות שפיכתו המידית. מנתוני השיטור העירוני בחדרה עולה כי במהלך השנה התבצעו
מפקדי השיטור העירוני. קלינגר ועומיסי צילום:דוברותכ-5,400 אירועי שפיכת אלכוהול במתחמים ציבורים ברחבי העיר
במסגרת פעילות השיטור העירוני חדרה, להגברת הסדר והביטחון האישי במרחב העירוני, מתבצעת פעילות אינטנסיבית נגד צריכת אלכוהול ותופעת השכרות במקומות ציבוריים.
הפעילות במקומות הציבוריים מתבצעת הן במסגרת סיורים שוטפים של יחידת השיטור העירוני והן בעקבות קריאות של תושבים המתלוננים נגד צעירים ובני נוער המתגודדים בגנים ציבוריים, מרעישים ומפריעים את מנוחת הציבור.
מסקרים שונים עולה כי גיל צריכת האלכוהול במדינת ישראל יורד במשך השנים, ומספר הקטינים המגיעים למצב של שכרות עולה בהתמדה. תופעת השכרות עלולה להוביל לתופעות של אלימות, עבריינות ותאונות דרכים, ולכן היא מהווה סכנה המאיימת על הסדר הציבורי ועל שלום הציבור.
יחידת השיטור העירוני חדרה הוקמה בשנת 2014 ככוח ייעודי המשלב כוח פיקוח ואכיפה עירוני המוביל את מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן, ביחד עם שוטרים הכפופים למשטרת חדרה. את היחידה מנהלים במשותף דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה.
השיטור העירוני יוזם על בסיס יומיומי מבצעים במסגרת המאבק בשכרות ועבירות הקשורות לאלכוהול, כמו אירועי אלימות, בריונות, ונדליזם וכדומה, וזאת במטרה להגביר את הביטחון האישי ותחושת הביטחון של התושבים במרחב העירוני.
את הפעילות נגד צריכת האלכוהול במקומות ציבוריים מבצע השיטור העירוני בהתאם לחוק המאבק בתופעת השכרות התש"ע 2010, שנחקק כחלק מתוכנית לאומית כוללת ללחימה בתופעת השכרות, בעיקר בקרב קטינים, ובניסיון למזער את התופעות השליליות הנלוות לתופעה זו.
על-פי החוק, לבגירים אסור לשתות במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי בין השעות 21:00 בערב לבין 6:00 בבוקר. על קטינים מתחת לגיל 18 נאסר בכל שעות היממה לשתות או להחזיק משקה המכיל אלכוהול במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי.
ההנחה היא כי אדם המחזיק משקה משכר, בכוונתו לשתות את המשקה המשכר וכי שתייתו עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו.
במקרה של חשד סביר כי אדם שותה משקה משכר או מתכוון לשתותו במקום ציבורי, וכי שתיית המשקה המשכר עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור, קיימת סמכות לתפוס ולהשמיד את האלכוהול, לרבות שפיכתו המידית.
מנתוני השיטור העירוני בחדרה, שהציג מנהל היחידה דותן עומיסי, עולה כי במהלך שנת 2015 התבצעו כ-5,400 אירועי שפיכת אלכוהול במתחמי ציבור, ביניהם גנים ציבוריים ברחבי העיר, יער חדרה, פארק נחל חדרה, חופים ועוד, כאשר מדובר במספר גדול יחסית של בני נוער.
בחדרה עשרות פיצוציות ונקודות למכירת אלכוהול. יצוין כי בחוק נאסר למכור לקטינים, לקנות עבור קטינים או לספק אלכוהול לקטינים.
בעיר מתבצעת פעילות ענפה, בשיתוף גורמי האכיפה, שיטור עירוני, וגורמי החינוך וההסברה העירוניים, ביניהם היחידה העירונית למאבק בסמים ואלכוהול, במטרה לצמצם את ההתמכרות לאלכוהול ותופעת השכרות, בעיקר בקרב בני הנוער.
בעיריית חדרה גורסים כי החוק אמור להרתיע ולסייע במאבק נגד תופעת השתייה אשר בשנים האחרונות תפחה לממדים מדאיגים, וכי פעילות משולבת של כלל הגורמים עירוניים לצד גורמי האכיפה והביטחון, נועדה לייעל את המאבק את מאמצי המניעה שנועדו להרחיק בני נוער משתייה והתמכרות לאלכוהול.