בורגול עם ירקות ותיבול לימוני

בורגול עם ירקות ותיבול לימוני
מתכון פשוט וטעים להכנת בורגול בריא ומרענן עם ירקות ותיבול לימוני.
רכיבים:
– 1 כוס בורגול
– 2 כוסות מים רותחים
– 1 גזר בינוני קלוף וקצוץ דק
– 1 קישוא בינוני קצוץ דק
– 1 פלפל אדום קצוץ דק
– 1/2 כפית מלח
– מיץ מלימון מחצי לימון
– 2 כפות שמן זית
– 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אז איך מכינים?
1. שמים את הבורגול בקערה חשמלית ושופכים את המים הרותחים מעל. לכסות ולהשאיר ל-15 דקות כדי שהבורגול יספח מים.
2. בזמן שהבורגול מתנפח, קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות.
3. בקערה נפרדת לערבב את הירקות הקצוצים עם המלח, מיץ הלימון ושמן הזית.
4. לאחר שחלפו 15 דקות, לערבב את הבורגול ומערבב היטב.
5. לחברת את תערובת הירקות לבורגול ולערבב בזהירות עד שהתערובת מתאחדת.
6. לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ולהגיש חם או קר.
בתיאבון!