איך בוחרים ומאחסנים גבינות?
חג השבועות מתאפיין בחגיגת מאכלי גבינות – בלינצ'ס, פשטידות, קישים, לזניה וכלה בעוגות גבינה. הרשתות יוצאות במבצעים רבים לקראת החג, עם מארזים מיוחדים. אז מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה, איך שומרים ומאחסנים אותה בבית לאורך זמן מבלי שתתקלקל, איך לבדוק אם הגבינה במצב טוב, או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה. הנה כמה טיפים שיסייעו לכם בבחירת הגבינות.
ראשית, כל אחד וטעמו. ישנם מי שאוהבים את הגבינה שלהם בשלה, חזקת טעמים וארומות וישנם מי שאוהבים את הגבינות שלהם עדינות יותר, מעט קשות יותר במרקמן.
אם אתם אוהבים גבינות בשלות, הרי שגבינות כמו ברי וקממבר רצוי שיהיו מעט רכות אם אתם מתכוונים לצרוך מהן תוך יום או יומיים.
גבינות קשות מאוד – פרמזן, למשל, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהן צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים).
לגבי גבינת הפרמזן, אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום לבין גבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות. גבינות "במשקל" חייבים לדעת איך אוכסנו ונשמרו.
ומה בדבר ריחות וצבעים?
לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל ביניהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות "עובש", אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר.
גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים. אם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב ומקבלות ברק של שומן. בעבור זמן זה הגבינה מתייבשת.
הטיפים באדיבות רשת "טיב טעם"